У суботу, 8 вересня, в Києві стався прорив водопроводу. Аварія трапилася на розі вулиці Гарматній і проспекту Перемоги.

Комунальники дізналися про інцидент в районі проспекту Перемоги, 56 о 05:10.

Аварійна бригада з'ясувала, що прорив стався на водопровідній магістралі Д-500. Витік стався в районі зеленої зони, сильний потік води на деякий час ускладнив рух на проїжджій частині. Станом на 11:15 на проспекті Перемоги утворилася тягучка.

Комунальники обіцяють ліквідувати наслідки прориву на протязі доби. Також через протиаварійних робіт воду тимчасово відключили в шестиповерховому житловому будинку за адресою проспект Перемоги, 60.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що мер Києва Віталій Кличко доручив "Київавтодору" розробити пропозиції щодо створення окремого комунального підрозділу, який буде займатися утриманням в належному стані систем зливової каналізації столиці.

"Причинами підтоплення стало недотримання будівельних норм у ході зведення об'єктів, недостатня пропускна спроможність існуючої дренажної системи, яка будувалася в 1970-ті роки, не якісна експлуатація таких мереж. Очевидно, ми маємо справу і з наслідками змін клімату", - нехитро виправдався Кличко.

Також він упевнений, що в Укргідрометцентрі очікують підвищення подальшого негативного впливу несприятливих погодних явищ у столиці.

Зазначається, що "Київавтодор" має найближчим часом перевірити забудовників на предмет облаштування зливової каналізації, а департамент благоустрою КМДА - обстежувати місця, де проходить прокладка інженерних мереж.

У той же час ДСНС огляне торгові центри Києва з метою перевірки їх захищеності від потрапляння дощових стоків. Після цього у Кличка обіцяють прийняти ряд важливих рішень.

Крім того варто зазначити, що раніше слідом за Львівщиною прийшли проливні дощі і в східні райони Закарпаття. Ввечері 17 серпня пройшла сильна злива, в результаті якої, затопило вулиці міста Рахова.

У Києві перевірять торгові центри не предмет підтоплення внаслідок негоди

Нагадаємо, киян попередили про найстрашніше.

Як повідомляв "Знай.ua", страшна стихія у Києві дісталася до "Олімпійського".

Також "Знай.ua" писав, що Україну атакують одразу дві стихії.