На вулицях української столиці незабаром повністю зникнуть маршрутні таксі: цільова програма щодо підвищення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки вже в розробці.

В рамках проекту влада планує повністю реформувати систему громадського транспорту, тобто повністю відмовитися від маршруток. Щоб це не спровокувало транспортний колапс, планують оновити парки автобусів, трамваїв і тролейбусів, збільшивши їхню кількість. Депутати Київради ухвалили відповідне рішення у вівторок, 2 жовтня.

На сьогоднішній день 40% столичних маршрутників працюють незаконно і досі чомусь не існує спецконроля, який би регулював їхню роботу. Тільки вдумайтеся: майже половина маршруток, якими ми користуємося щодня, не має права цього робити: у водія може не виявитися документів, транспорт може бути просто непридатний для перевезення пасажирів. Ніколи не знаєш, чим наступна поїздка на сумнівному залізному коні закінчиться.

У Київраді також хочуть по-іншому організовувати транспортне обслуговування населення. Зокрема, планується створити процедуру видачі пільги для оплати проїзду, введення єдиного проїзного квитка і введення однакового набору вимог до якості комунального транспорту.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Після оприлюднення цього рішення Департамент транспорной інфраструктури протягом півроку повинен розробити відповідний документ.

Нагадаємо, водій-гуморист возив людей в маршрутці без дверей.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Чернівцях за загадкових обставин загорілася маршрутка. Як відзначають очевидці, спроби швидко загасити загоряння в транспорті не увінчалися успіхом.

Також Знай.uа писав про те, що бидло-маршрутник принизив бійця АТО через проїзд. Так, відзначається, що причиною було небажання водія везти військовослужбовця безкоштовно. Він називав чоловіка "бабою, яка не здатна за себе заплатити". З винуватцем скандалу вже розібралися.