Нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація, що у маршрутках передмістя Києва зросте ціна на проїзд. Вже з першого листопада будуть відомі остаточні тарифи.

За словами експертів, проїзд у найближче передмістя може зрости на 1-2 гривні, на більш дальні маршрути на 1-4 гривні. Нові тарифи набудуть чинності вже на початку листопада. Про це говорили на прес-конференції в "Голос.UA".

На думку директора компанії "Трансгрупп" Володимира Назаренка, на формування тарифу впливає два фактори: закупівля нового транспорту і ціна на бензин. Враховуючи те, що ціна на бензин зросла на 20%, підвищення тарифів неминуче.

Також на ціноформування впливає закупівля автобусів, які повинні бути не нижче стандарту Євро-5. В Україні їх виробляє Черкаська фірма Ataman. Вартість одного такого автобуса - 2 млн грн.

Крім того, єдина форма, яку збираються закупити водіям, може вплинути на ціну проїзду.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Для ФОП вступили у дію нові правила

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

маршрутка

Керівник консалтингової компаній William Invest Віктор Медвідь вважає, що зростання ціни варто було чекати ще з вересня. Він також заявив, що через квартал ціна може вирости знову, а ціна проїзду стане наполовину більшою за нинішню.

Експерт з питань транспортного модерування Дмитро Беспалов вважає, що ціну можна врегулювати, і вона не буде збільшуватися так часто. Для початку, варто ввести систему електронних квитків. Безготівковий розрахунок і електронні квитки, на його думку, допоможуть контролювати оплату і будуть більш зручним для пасажирів.

Маршрутка

Також він вважає, що варто покращити систему проїзного квитка, яка буде вигідною навіть для тих, хто рідко користується транспортом.

Нагадаємо, у Запоріжжі істотно подорожчає громадський транспорт.

Раніше Знай.ua повідомляв, до кінця осені вже можна буде проїхати від залізничного вокзалу до аеропорту Бориспіль на новому швидкісному транспорті.

Також Знай.ua писав, до 1 листопада у Києві в тестовому режиму запускають електронний квиток.