У Києві не вщухає скандал навколо виявленої прослушки у Центральній синагозі, що знаходиться на Шота Руставелі.

Головний рабин України і Києва Моше Реувен Асман прокоментував заяву Національного антикорупційного бюро про прослуховування центральної синагоги.

Про це він повідомив в Facebook.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Зокрема, мова йде про заяву НАБУ про те, що прослушку здійснювали співробітники іншого правоохоронного органу.

НАБУ

Головний рабин столиці заявив, що відео, опубліковане днями у ЗМІ, не є повним, томі інформація на ньому подана викривлено. Він підкреслив, що громада уважно перевірила інформацію, фото та відеозаписи, оприлюднені у мережі.

"У рамках здійснення ретельної перевірки, в тому числі при технічній допомозі наших ізраїльських колег, використовуючи метод розпізнання осіб і образів новітньою системою" Аnyvision "було встановлено, що представлені фото з ймовірністю 99.97% відповідають наступним громадянам: Корбан Ярослав Ігорович (згідно з декларацією Назка, є співробітником НАБУ і отримав дохід від організації в розмірі 336 115 гривень за 2017 рік); Данчішіна Ірина Миколаївна (згідно з декларацією Назка, є співробітником НАБУ і отримала дохід від організації в розмірі 336 115 гривень за 2017 рік) ", - заявив він.

Окрім того Моше Реувен Асман зазначив, що експертиза встановила IP-адреси, з яких були здійснені атаки на системи безпеки, а також здійснювалися тимчасові відключення відеоспостереження.

"У рамках інтересу безпеки нашої країни і забезпечення прав громадян ми готові прийняти пропозиції про зустріч з усіма компетентними особами. Молитовний будинок відкритий для молитви і каяття для всіх бажаючих, включаючи керівництво правоохоронних органів, в незалежності від приналежності до релігійних чи інших громадам. Зазначена ситуація вже взята на контроль на найвищому національному та міжнародному рівні ", - написав голова єврейської спільноти.

Нагадаємо, у Національному антикорупційному бюро України розповіли, хто проводив стеження за Центральною синагогою Києва, в якій звинувачували агентів бюро.

Раніше Знай.uа писав про те, що Після того, як Ізраїль досяг домовленості з палестинським рухом ХАМАС про припинення вогню, міністр оборони країни Авігдор Ліберман заявив, що йде з посади.

Також Знай.uа повідомляв, що гучний скандал спалахнув навколо першого директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.