Столичних власників євроблях спіткало нове лихо - невідомі вандали в Києві псують атівки на єврономерах.

євробляхи

Про це повідомляє dtp.kiev.ua у Facebook.

У повідомленні йдеться, що у одному з дворів столиці зловмисники пошкодили Opel на литовських номерах.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Вандали розбили в машині скла і дзеркала.

Інцидент розслідує столична поліція.

Нагадаємо, тепер потрапити в Україну транзитом на європейських номерах можна тільки після сплати на кордоні "в'їзного" податку.

Сума цього податку майже дорівнює сумі розмитнення. Саме тому в даний момент цим скористалися лише два водія, інші просто залишили авто на кордоні.

Зараз на Львівщині вже 122 "євробляхи" розмитнили. Проте минулого тижня бажаючих було двоє. На кордоні з Угорщиною виникло справжнє звалище. Автомобілі стоять розграбовані, без коліс і навіть без двигунів.

А на кордоні з Польщею, на пункті пропуску Шегині-Медика, з польської сторони – переповнені парковки. Ще тиждень тому вони були порожніми. Машини залишили тут мешканці прикордоння, на яких в Україні їздили в режимі транзиту, пише 24tv.ua.

Тепер простіше і перетнути кордон. Це можна зробити за 20 хвилин. Ще два тижні тому доводилося чекати годинами. На виїзд з України – кілька машин на "єврономерах". І це дійсно поляки.

євробляхи

Черги з машин на єврономерах тепер у червоному коридорі україно-польського кордону.

Раніше Знай.uа писав про те, що після прийняття нового закону про розмитнення, багато водіїв почали займатися збором докуметів.

євробляхи

Однак у процесі виявилось, що не все так просто. Є безліч нюансів, які потрібно врахувати, щоб на митниці не виникло несподіваних проблем.

Українцям відповіли на головні питання щодо розмитнення авто з європейською реєстрацією.

Також Знай.uа повідомляв, що у словацькому селі Вубля, що біля кордону з Україною, власники автомобілів з іноземною реєстрацією масово кидають напризволяще свої транспортні засоби.