У Києві батьки маленьких дітей здійняли паніку через нібито педофілів, які чіплялися до малечі на вулиці. Про ситуації пишуть очевидці в соцмережах та закликають пильніше стежити за своїми дітьми та колом їх знайомих.

Про це повідомляє ТСН.

До вчора родина Яновських була щасливою і безтурботною, аж поки не послала сина Данилка і племінника Святослава за хлібом. В крамниці до дітей підійшов чоловік і спитав, чи купили їм вже подарунки на Різдво? А потім і сам зголосився купити.

діти в супермаркеті

"Я швиденько вдягнувся, спустився з племінником у супермаркет, упіймав його на касі з подарунком для мого племінника. Ну, я думаю, дорослі дядьки до чужих дітей із іншими намірами не підходять. І коли він мене побачив, він злякався, а ця реакція вже про щось говорить. Ну, я з ним по-чоловічому привітався", - розповів Віталій.

Популярні новини зараз

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Чоловік сфотографував підозрілого та звернувся до поліції. Правоохоронці затримали підозрюваного, проте все, що йому загрожує - штраф за нетверезий стан у громадському місці.

Як розповів згодом 62-річний затриманий, він просто хотів пригостити малечу цукерками. Адже у нього є власні внуки, і він не збирався лякати дітей.

62-річний чоловік справді збирався обмежитися цукерками, але через втручання батька обмін подарунками не вийшов.

А надмірну пильність батьків пояснює психолог: дітям не варто дозволяти самим спілкуватися з дорослими, їхнє коло – однолітки, але і паніка зайва, бо від соціуму все одно не вбережеш.

На думку психолога, батькам слід менше проявляти панічний стан, адже діти також перебирають його на себе. Важливо пояснити дітям, хто є свій, а хто чужий. Та як слід діяти у певних ситуаціях.

дитина

Випадок з "добрим" дідусем із супермаркету не єдиний, який налякав київських батьків. Днями невідомий чоловік попросив хлопчика на вулиці показати "тихе місце".

"Мама, ми з дядею шукаємо тихого місця. У мене від цієї фрази ноги підкосилися. Я так кричала в трубку: тікай швидко, тебе хочуть украсти!", - розповідає киянка.

Вона навіть вирахувала стороннього по камерах сусідніх магазинів.

двір

У поліції про цей випадок знають, проте жодних коментарів не дають. Як з'ясували згодом журналісти, це бус старшокласник, який ходив з планшетом по двору та шукав тихе місце, де можна зайнятися домашнім завданням.

Нагадаємо, у Києві чоловік напав на п'ятикласницю та намагався затягти до гаражів.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, у столиці засудили чоловіка до 12 років в'язниця за розбещення двох малолітніх сестер, з батьками яких він дружив.

Раніше портал Знай.ua писав, що житель Київщини використовував своїх неповнолітніх доньок для зйомок порнографії, а також продавав їх педофілам.

Дивіться: Дитина розповідає про маніяка