У мережі показали шокуюче відео, на якому пенсіонери буквально побилися за викинуті на смітник продукти із супермаркету, у яких минув термін дії.

Пенсіонери в Україні

Інцидент стався у Києві в районі Виноградар, передає Kyiv LIVE та публікує відповідне відео інциденту.

"Сумне відео: пенсіонери борються за "просрочку" з " Великої Кишені" на Виноградарі, викинуту на смітник.Кожен виживає, як може", - йдеться у підписі під відео.

Нагадаємо, українці пенсійного віку, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, лишилися без пенсій та мінімальних засобів існування.

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Показати ще

пенсіонер

Про це розповідають експерти, пишуть ЗМІ.

У повідомленні сказано, що зараз в Україні проживає понад 500 тисяч громадян, які є пенсіонерами і переселенцями. Ще близько 700 тисяч громадян України - пенсіонери, які залишилися на тимчасово непідконтрольних української влади територіях.

"Вони позбавлені права на пенсію та залишені фактично один на один з викликами окупації", - кажуть експерти.

Пенсія в Україні

Експерт в один голос стверджують, що позбавлення громадянина пенсії - це грубе порушення конституції та прав людини.

"Пенсія - це майно. Позбавлення особи майна - є втручанням в право власності. Право на пенсію виникає, коли особа робить обов'язкові внески в пенсійний фонд, як право власності на частину цього фонду. Це право не залежить від того, чи отримує людина пенсію "на руки", - підкреслюють фахівці.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Україні насправді нараховується чимало позитивних законів, тільки біда в тому, що не всі із них виконуються.

Інколи простого пенсіонера можуть кинути до в'язниці на солідний термін, а при цьому ті, хто користується посадою у власних інтересах, можуть із легкістю уникнути покарання. Принаймні, так вважає юрист Михайло Шнайдер.

Також Знай.ua писав про те, що в українських магазинах з кожним днем суми на цінниках повзуть догори і більшості українців не можуть собі дозволити навіть найнеобхідніших продуктів харчування.