З'явилася інформація, що в розпорядженні російської армії може знаходитися не менше 64 крилатих ракет 9М729 (з позначення НАТО - SSC-8). Ці ракети здатні нести ядерну бойову частину і пролетіти понад 500 км.

Про це стало відомо завдяки матеріалу видання DW, яке посилається на джерело в газеті Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

У виданні зазначають, що ракети є не тільки в навчальному батальйоні на полігоні Капустін Яр в Астраханській області РФ та в Камишлові Свердловської області, а також в Моздоку (Північна Осетія-Аланія) та Шуї.

Відомо, що вперше США повідомили союзникам по НАТО про ймовірну наявність ракет у Шуї в другій половині 2018 року. Американські військові стверджують, що в кожному з батальйонів є не менше чотирьох пускових установок. На кожній з них можна розмістити чотири ракети, які можуть нести різні типи боєголовок, включаючи ядерні.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Варто нагадати, що в Кремлі хочуть показати свою значущість і не хочуть залишатися на узбіччі світових процесів. Напруженість у стосунках з США Росія спровокувала на ґрунті розірвання договору про використання ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). Таким чином хотіли привернути до себе увагу. Про це в коментарі сайту "Сегодня" заявив голова правління організації "Майдан закордонних справ", експерт з питань зовнішньої політики і безпеки Богдан Яременко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що британська поліція веде розслідування у справі ще двох громадян Російської Федерації, яких підозрюють в отруєнні колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері. Про це стало відомо завдяки повідомленням видання Daily Mail, яке посилається на дані своїх джерел.

Нагадаємо, у Пентагоні розроблять план удару по Росії, слово за Трампом: Путіну більше не до жартів.

Як повідомляв Знай.uа Тимчук розповів, як Росія по-тихому окупує українську землю: навіть війна не потрібна.

Знай.uа писав, США відповіли на вимоги Росії по пусковим установкам: в системах немає ракет.