Щомісяця кияни з острахом чекають на комунальні платіжки, адже щоразу суми дедалі збільшуються. Та, виявляється, не у всьому винні всеукраїнські "оновлення" Кабміну. Більше мільярду гривень мешканці столиці віддали з власної кишені, внаслідок незаконного розпорядження мера міста. Подробиці з'ясовували Знай.ua.

Кияни переплатили 1, 5 мільярди

Кілька місяців тому було доведено у суді, що закладений столичною владою тариф на утримання будинку та прибудинкової території не мав жодної економічної обґрунтованості.

"20 грудня 2018 Апеляційний суд міста Києва за позовом Всеукраїнської громадської організації "Спілка власників житла України" визнав незаконним Розпорядження Кличка, яким він одноосібно вдвічі підвищив тариф. Наголошую, що рішення про цей тариф приймає виключно Кличко, не Гройсман чи Порошенко, а саме Кличко, чий підпис і стоїть під відповідним незаконним розпорядженням", – зазначає депутат Київради Святослав Кутняк.

За словами депутата, за 1, 5 року, впродовж яких з киян збирали майже вдвічі більші суми, загальна сума переплати сягнула 1, 5 млрд грн.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"На годині запитань до міського голови в Київраді я задав цілком логічне питання: якщо є рішення суду, яке визнало Розпорядження КМДА №668 від 6 червня 2017 року незаконним, скасувало його і це рішення вже набрало законної сили, то чому майже два місяці немає жодної реакції від Кличка! Чого півтора роки незаконно з киян збиралися гроші й досі збираються, попри рішення суду?! Чи буде виконаний перерахунок? Чи хтось понесе за це відповідальність?!", – підкреслює Святослав Кутняк.

Мер "перевів стрілки" на свого заступника

Однак, почути відповідь від міського голови на доведений факт так і не вдалося.

"На жаль, зараз профільний заступник, який відповідає за це питання, у відрядженні. Потрібно зробити нормальну систему, щоб вона ефективно працювала. Наша завдання спільними зусиллями зробити таку систему. І наше спільне завдання змінити цю систему, яка нам дісталася в спадок від радянських часів", - відповів столичний мер Віталій Кличко.

Варто зазначити, що влітку 2017 року був зареєстрований і поданий на розгляд Київради проект рішення, який передбачав скасування незаконного розпорядження КМДА.

"Спочатку Кличко одноосібно не включив його в порядок денний, а потім спроба включити його з голосу не набрала потрібної кількості голосів, так як більшість продажних депутатів підтримали свого начальника мера-рекетира! Поки головний корупціонер столиці Кличко займає посаду міського голови, розраховувати на боротьбу із корупцією у відповідному районі та мікрорайоні на рівні "ЖРЕО", просто смішно", – відзначає депутат Київради Святослав Кутняк.

Тож наразі доводиться лише чекати на повернення профільного заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, який, за словами Віталія Кличка, має прояснити ситуацію.

Також Знай.ua повідомляв, що на киян очікує оплата комуналки по-новому: розподілять між усіма споживачами.

Раніше Знай.ua писав, що будівництво метро на Виноградар зрушилось із мертвої точки: перші фото.