У центрі Києва учасники акції, організованої "Нацкорпусом" з вимогою покарати винних у розкраданнях в оборонному комплексі, рушили з Майдану Незалежності до адміністрації президента через Європейську площу, про це пише Типовий Київ.

Як заявив лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький, до участі в акції "День гніву" долучилися "понад 10 тисяч людей".

Він заявив, що наступного разу "буде гарячіше", якщо влада "не почує наші вимоги".

"Не дивлячись на дощ, на Майдані знову мітингують Націоналісти. На даний момент колона рушила у сторону Європейської площі. Вимагають звільнення Порошенка через розслідуваня Дениса Бігуса (розслідування корупційний схем в "Укроборонпромі").

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Окрім представників Нацкорпусу та Національних дружин, яких на акції більшість, на Майдані зібрались також жителі інших міст. Організатори наголошують, що проводитимуть мітинги, поки розлідування корупційних схем в "Укроборонпромі" не завершиться покаранням винних.

За безпекою спостерігають понад 3 тисячі правоохоронців – їх стягували до центру міста від ранку. Прилеглі до Адміністрації Президента вулиці ще заздалегідь перекрили для руху транспорту", - пишуть в Типовому Києві.

Раніше передавалось, що громадянам США рекомендують уникати натовпу та демонстрацій, дотримуватися інструкцій місцевих правоохоронних органів.

Про це зазначається у спеціальному повідомленні посольства.

Зокрема, у посольстві США зазначили, що саме у суботу 16 березня українські націоналістичні організації планують провести демонстрацію на Майдані Незалежності.

Також ми писали, що 11 березня, народний депутат і лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький на прес-конференції в Києві заявив, що не хоче протистояння з поліцією або Національною гвардією. Головною метою акцій протесту був тиск на Петра Порошенко.

Також він додав, що акції триватимуть, поки всі відповідальні за корупцію в "Укроборонпромі" не сядуть на лаву підсудних.

Нагадаємо, що в "Національному корпусі" після акцій у Києві і Черкасах заявили про зникнення п'яти активістів.

Як повідомляв портал Знай.uа, скандал із зіткненням активістів з правоохоронцями в Черкасах оголив слабку сторону президента України Петра Порошенка.

Також портал Знай.uа писав, що журналіст Денис Бігус опублікував заключну частину резонансного розслідування крадіжок оборонного бюджету в Укроборонпром.