У центрі Києва на вулиці Рейтарській почалося облаштування нової зеленої зони. У неділю сюди завезли 36 хвойних і листяних дерев і вже розмічають доріжки з тротуарної плитки, про що повідомляють Українські новини.

Ініціатором облаштування зеленої зони виступило історико-культурне товариство "Оберіг годині", а також ТОВ "Глобал Інвест", власник земельної ділянки біля нежилого будинку в Георгіївському провулку, що виходить на вул. Рейтарську.

"Обговорили ситуацію з інвестором, знайшли спільну мову, підписали меморандум. Домовилися, що тут буде затишна зелена зона. Красиві доріжки, доглянуті дерева, квіти. Обов'язкова умова - вільний доступ для всіх. Тепер спільно облаштовуємо територію", - пояснила Вікторія Волкова, мешканка Рейтарської.

У громадській організації "Оберіг годині" вважають, що нова зелена зона на вулиці Рейтарській стане невід'ємною частиною екскурсійних маршрутів столиці.

Робота по благоустрою

Популярні новини зараз

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя

Показати ще

"Зі свого боку, ми хочемо надати зеленій зоні художнє оформлення, щоб цей оазис серед щільної кам'яної забудови ще й виступав у ролі унікального арт-об'єкту", - розповідає представник організації Максим Кушнарьов.

Інвестори зобов'язалися не тільки облаштувати зелену зону, але і надалі виділяти кошти на підтримку території у належному стані.

"Фінансування робіт ми взяли на себе, але нам активно допомагають і місцеві жителі, художники, скульптори, архітектори", - заявив представник ТОВ "Глобал Інвест".

Благоустрій столиці

Проект облаштування нової зеленої зони підтримала постійна комісія Київради з питань екологічної політики. Питання також розглядала робоча група за участю жителів Рейтарської і Георгіївського провулка. Група прийшла до висновку, що всі домисли про забудову ділянки є недостовірними. Ніхто ніколи навіть не ініціював процес узгодження документації на проектування або будівництво, так як дана ділянка може використовуватися власником лише як прибудинкова зелена зона. Будь-яке нове будівництво в цьому районі історичного Києва заборонено законом.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що напередодні виборів столичного мера киянам показали, що залишить після себе Кличко.

Як повідомляв портал "Знай.uа": київський метрополітен остаточно відмовиться від жетонів, як тільки в столиці буде запущена у промислову експлуатацію автоматизована система оплати проїзду "АОСП".

Також "Знай.uа" писав, що враховуючи прогноз Укргідрометцентру про стабільній погоді, - більше 8 градусів тепла протягом дня, прийнято рішення завершити опалювальний сезон не 15-го, а 6-го квітня.