Експерти підрахували, скільки кияни втратили за перший тиждень локдауну, коли місто поглинули затори та транспортний колапс.

Подробиці повідомляють експерти консалтингового агентства А + С Україна, які провели дослідження.

За словами фахівців, тиждень транспортного колапсу в столиці України і пов'язаний з ним час, який кияни втрачали в пробках, коштував їм 81,3 млн гривень.

Вже у перший день локдауну, 5 квітня, затримка в дорозі склала 58%. У п'ятницю, 9 квітня, цей показник знизився і склав 42%.

Локдаун в Києві, фото: Вечірній Київ

Популярні новини зараз

Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити

Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду

Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Показати ще

"42% середньодобової затримки в п'ятницю-це вже майже стільки ж, як у п'ятницю на позаминулому тижні, коли у нас ще був справжній громадський транспорт", - кажуть дослідники.

Експерти додають, що транспортного колапсу таких масштабів у Києві ще не було.

"Чому? Роздали достатньо перепусток? Ефективно перерозподілилися? Відклали справи? Складно сказати, можливо все і відразу, а можливо щось одне більшою мірою. Наслідки від рішення про закриття громадського транспорту будуть більш тривалими і непрямими. Не хочемо нікого лякати, але все тільки починається", - резюмували в А+С.

Локдаун у Києві, скріншот відео

Вартість транспортних втрат фахівці розрахували за допомогою моделі міської мобільності Києва і сумарних втрат часу за день, які визначають за допомогою сервісу TomTom. Кількість втрачених годин множать на вартість однієї години роботи (для Києва цей показник становить 105 гривень).

Нагадаємо, що київські перевізники через локдауну підняли ціну на проїзд – список "золотих" маршруток.

Як повідомляв портал Знай.uа, нахабні малолітки в метро влаштували пекло мамі з малюком - "матюкалися і курили в обличчя".

Також Знай.uа писав, що у Києві водій маршрутки влаштував сцену ветерану АТО, оскільки чоловік має право безкоштовного проїзду.