Історія про людську добропорядність та небайдужість часто лишаються "за кадром" через скромність її героїв, які самі себе такими не вважають. Ця історія - саме такий випадок.

9 березня на трасі Київ-Харків-Довжанський сталася моторошна ДТП, яка ледь не забрала на той світ кількох військовослужбовців ЗСУ. Один із постраждалих - майор Сергій Шевченко - і досі знаходиться під пильним наглядом лікарів, повідомляє АрміяInform.

"Того дня ми з колегою поверталися з фронту, − розповідає свідок події військовий капелан, священник УГКЦ отець Василь Гасинець. – Десь о 18-й годині неподалік від міста Ізюм нас на високій швидкості обігнав автомобіль Opel Omeqa, що рухався без світла. Він обігнав вантажівку і, продовжуючи рух по зустрічній смузі, зіткнувся із автомобілем, у якому їхали троє військових". Уже пізніше з'ясувалося, що водій Opel був напідпитку, сам він в аварії не постраждав.

"Ми з колегою почали витягувати постраждалих, − пригадує отець Василь. – Найважчим був пасажир на передньому сидінні (Сергій Шевченко). Як нам здалося, він був мертвий, тому ми кинулися витягувати "легших"".

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

На щастя, "швидка" приїхала вже за кілька хвилин після трагедії. Та найбільше для порятунку потерпілих зробила молода родина лікарів: тільки завдячуючи їм майор лишився живим. Янголів-охоронців звати Денис та Мар'яна Адоніни, які стали випадковими свідками трагедії. В той день молоді поверталися додому з відпустки, коли на дорозі виник гігантський затор.

"Вечір, траса, приємна поїздка додому з родиною, − розповідає Дар’я Адоніна. – І раптом бачимо ДТП. Об’їжджаючи машини, підбираємося до місця аварії. Хапаємо з машини аптечку – і вперед, на допомогу".

На місці події вже працював екіпаж "швидкої" − один фельдшер на кількох постраждалих. Двоє з них перебували в задовільному стані, ще одному лікар швидкої надавав допомогу. Тож подружжя зайнялося четвертим, який не подавав ознак життя.

"У нього були численні переломи, забої, відкрита черепно-мозкова травма, − розповідає Денис Адонін. – На жаль, у "швидкій" не знайшлося необхідного інструментарію для надання першої медичної допомоги, тож у нагоді стала моя особиста аптечка, яка завжди при мені"

Завдяки чітким та професійним діям подружжя лікарів, що випадково опинилися на місці події, життя постраждалого військовослужбовця вдалося врятувати. Його було доправлено в Ізюмську районну лікарню, а звідти – у Харків, до Військово-медичного клінічного центру Північного регіону.

Раніше ми повідомляли, у Львові вшанують легендарного капелана Андрія Дуду.

Як повідомляв "Знай.uа", у Харкові страшна ДТП забрала життя майора поліції.

Також "Знай.uа" писав, що не стало молодої зірки популярного серіалу.