Мешканці Києва запропонували переіменувати станцію метро "Героїв Дніпра" на "Героїв УПА".

Відповідна петиція з'явилась на сайті Київської міської державної адміністрації. Її автор Василь Бабич зазначає, що теперішня назва має комуністичний підтекст. Окрім того, в петиції пропонується змінити дизайн станції, оскільки георгіївська стрічка заборонена в Україні.

Документ опублікували 19 квітня, і станом на 21 квітня зібрано лише 91 голос, а потрібно 10 тисяч. Тільки в такому випадку в КМДА розглянуть петицію. Василь Бабич пише, що станцію назвали на честь перемоги одного окупанта над іншим.

"Станцію названо на честь перемоги у 1943 році російсько-більшовицьких окупантів над німецько-нацистськими. Операція з військової точки зору була проведена абсолютно бездарно. Кількість жертв просто неймовірна", – пише Бабич.

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Автор петиції пропонує назвати станцію на честь воїнів Української Повстанської Армії – “Героїв УПА” та пофарбувати стрічку у червоно-чорні кольори.

Нагадаємо, українці вимагають покарання для роботодавців за безкоштовні години: "Позбавлення волі на 2 роки".

Як повідомляв Знай.uа, українці вимагають повернути пільги на комуналку і змінити систему їх оплати: "Від 100 кіловат за місяць".

Також Знай.uа писав, Підлітків хочуть карати за алкоголь і тютюн: "Дивляться на батьків".