Відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода на вихідних. Чи чекати потепління, або ж опади знову зіпсують плани.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Почала жінка з не самих хороших новин - в ніч на неділю в західних областях України можливі заморозки, що може зіпсувати плани.

У суботу будуть періодичні дощі, а також можливі грози. Вітер буде штормовим, з поривами до 15-20 метрів в секунду.

У західних, північних і центральних областях повітря буде прохолодним, вище 9-13 градусів тепла стовпчики термометрів не піднімуться.

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

У Південній і східній частині країни, а також Дніпропетровській області буде від +14 до +19 градусів, ну а найтепліше буде жителям Луганської області. Повітря там прогріється до + 22 градусів.

Погода в Україні 8 травня, фото: Наталка Діденко

У неділю в Україну прийде той самий, довгоочікуваний антициклон - практично скрізь буде світити сонце, лише в східних областях пройде місцями невеликий дощ.

Температура повітря почне підвищуватися. Загалом, температурна картинка з 9 травня почне вирівнюватися. Вдень очікується від +13 до +18 градусів, а на Закарпатті настане справжня весна - там повітря прогріється до 22 градусів тепла.

Погода в Україні 9 травня, фото: Наталка Діденко

Однак, не варто забувати про холодну ніч - +3+8 градусів.

Тепер перейдемо до столиці - в суботу, 8 травня очікується дощ і сильний вітер. Температура повітря складе + 10 +12 градусів тепла, але, вже в неділю температурні стовпчики стрибнуть до + 15. Вітер вгамується, і нарешті вийде сонечко.

Київ, фото: Знай.ua

"Отже, в суботу одягайтеся тепліше, візьміть в сумку парасольку, а в неділю парасольку можете викласти, а взяти значно легші сонцезахисні окуляри" - підсумувала Наталка Діденко у своєму пості.

Нагадаємо, Танення льодовиків: як зміниться Земля і які країни підуть під воду першими.

Як повідомляв Знай.ua, Ілон Маск подарує $100 млн за "упаковку" для неприємних запахів, взяти участь може кожен.

Також Знай.ua писав, що льодовики Гренландії ховали стародавнє озеро під шаром льоду: побачило світ за тисячі або мільйони років.