Видання "Я в Польщі" поділилося неприємною інформацією, щодо українки та штрафу, який на неї наклали при перетині кордону в районі села Медика.

38-річна громадянка, як виявилося, просто приховала від прикордонників дуже важливу інформацію. І через неї тепер їй потрібно виплатити цілих 8 тисяч злотих.

Україна та Польща, скріншот: YouTube

Вона везла з собою величезну суму грошей і не задекларувала її, думаючи, що на кордоні вдасться "проскочити" і ніхто її не зловить — на руках вона мала цілих 15 310 євро, які були знайдені при проходженні митного контролю, у багажі.

Жінка їхала мікроавтобусом разом з іншими п'ятьма пасажирами. Наявність півмільйона вона намагалася пояснити тим, що вони стануть у нагоді їй для життя в Європі. Але цього було недостатньо, щоб її відпустили, бо вона перевищила ліміт ввезення готівки і тепер їй потрібно сплатити штраф у розмірі 8 тисяч злотих — 1800 євро або 72 тисячі гривень.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube

Тоді як у Податковому кодексі Польщі значиться, що якщо особа перетинає кордон і хоче потрапити до них у країну, і якщо сума валюти перевищує 10 тисяч євро, то треба повідомляти про це письмово. Українка чомусь приховала цей факт, тому на неї і чекала карма у вигляді великого штрафу.

Нагадаємо, вигадали цілу схему для перепродажу квитків "Укрзалізниці": як колектив перекупників заробляє на пасажирах

Як повідомляв "Знай.uа", дружина зібралася до Польщі, а чоловік з горя напився отрути для жуків: душа не витримала б розлуки.

Знай.uа писав, Польща поскаржилася на "не найкращі" відносини з Україною: тільки цього не вистачало