Для того аби троянди радували своїм цвітінням до більш прохолодної погоди, потрібно дбайливо за ними доглядати.

Серпень це останній місяць літа, тому в цей період варто починати готувати рослину до настання холодів. Це краще робити в декілька етапів: обрізка, полив, видалення “плодів”, підживлення спеціальними добривами, полив. Землю під деякими видами троянд можна засипати опалим листям, гілками хвої або ж тирсою.

На етапі обрізки потрібно секатором обрізати сухі, зламані пагони. Бажано також видалити й молоді пагони, для того аби вони не забирали поживні речовини в уже сформованих пагонів. Для цього такі пагони потрібно зрізати до землі, не залишаючи пеньків. Під видаленням плодів мається на увазі видалення сухих суцвіть. Троянди, які відцвіли, потрібно зрізати секатором наступним чином: відрізати стебло до першого “п‘ятилисника”.

Обрізка троянд. Фото: скрін youtube

Полив троянд – не менш важливий етап, на якому рослина має отримати достатню кількість води. Підживлення кущів троянд краще починати з середини серпня. Для цього використовують спеціальні добрива, при цьому його кількість залежить від виду добрив. Проте, не рекомендовано використовувати азотні добрива. Через те, що азот стимулює появу нових молодих пагонів, які не встигнуть укріпитися до холодів.

Популярні новини зараз

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Показати ще

Троянди. Фото: скрін youtube

Ще одна важлива порада: якщо ви плануєте посадити молоду рослину в цьому місяці, то варто подбати не лише про дбайливий догляд, а й про захист від морозів.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, щоб було смачно та нічого не зіпсувалося: де краще зберігати домашню консервацію

Раніше на порталі Знай повідомлялося, викиньте їх негайно і не тримайте на підвіконні: які рослинки "крадуть" жіноче щастя

Також, наш портал інформував, продукти-"дементори": дієтологи розповіли, яка їжа краде силу та енергію