На українському ринку товарів, конкуренція стала набагато вищою, і тепер загроза витіснення вітчизняних продуктів вже є не лише теоретичною.

Голова правління Союзу виробників харчової промисловості України "Укрхарчопром" та директор асоціації "Борошномели України", Родіон Рибчинський, поділився такою думкою в ексклюзивному коментарі для УНН.

Родіон Рибчинський. Фото: скрін youtube

Згідно з думкою голови "Укрхарчопрому", така ситуація виникла через значне збільшення обсягу імпорту продовольства в Україну.

"Відкриття кордонів Європи, а також відкриття кордонів України стало цьому причиною. Тому на ринку харчових продуктів в Україні суттєво зросла конкуренція", - підкреслив Рибчинський.

Популярні новини зараз

Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

За його словами, ця ситуація виникла завдяки великому обсягу постачання продовольства з-за кордону, особливо з Польщі, яка серед країн постачальників займає перше місце, особливо в молочній продукції. Побачивши на полицях товари з Туреччини, Данії, Румунії чи Болгарії, українці вже не дивуються, адже таке явище вже стало звичним.

Експерт підкреслив, що роздрібні торговці в Україні розуміли необхідність забезпечення полиць продовольством, особливо в умовах першого півріччя війни, однак, коли в Україні виробництво продовольства вже налагодилося, імпортні продукти не зникли з ринку.

Продукти. Фото: Youtube

Щодо можливості витіснення вітчизняних продуктів Рибчинський відзначив, що ця загроза вже реальна: "Ми бачимо зростання обсягів імпорту молочної продукції та інших товарів. І це вже не є гіпотетичним сценарієм. Не лише дорогі товари, але й простіші продукти також зазнають зростання імпорту", - підкреслив він.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, ціни на цукор можуть підскочити щонайменше на 20% вже цієї осені: українцям назвали причини

Раніше на порталі Знай повідомлялося, зарплати все зростають: кому в Україні почали платити більше - найприбутковіші професії

Також, наш портал інформував, Медовий спас не за горами: правила та традиції свята