У найпопулярніших мережах українських супермаркетів спостерігається зростання цін на основні крупи. Скільки українцям доведеться заплатити за кілограм гречки, рису та пшона, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

З осені 2022 року гречана крупа у супермаркетах дешевшала, але у серпні цього року цінники на продукт дещо збільшились. Також трохи піднялася ціна на рис, а вартість пшона не змінюється другий місяць поспіль.

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Гречка

Станом на 10 серпня середня вартість кілограма гречки у супермаркетах становить 52,57 гривні. Для порівняння минулого місяця цінник на крупу був на рівні 49,08 гривні за кіло.

Ціни на гречку. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз

Для ФОП вступили у дію нові правила

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Рис

Середній цінник на довгий рис становить 85,40 гривні за кілограм, що на 60 копійок дорожче, ніж у липні. Довгий пропарений рис подорожчав із 67,07 до 68,13 гривні за кілограм. Водночас круглий рис навіть трохи подешевшав – з 85,27 до 84,15 гривні за кілограм.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Пшоно

Вартість пшона другий місяць тримається на позначці 33,90 гривні за кілограм. Діапазон цін на продукт становить від 30,60 до 38,40 гривні за кіло, залежно від супермаркету.

Ціни на пшоно. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні прогнозують зростання цін на продукти через європейські норми: що чекає на споживачів.

Також наш портал інформував, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.

Крім того, ми писали, доведеться полюбити чай: супермаркети "порадували" поціновувачів кави.