В розпал війни високопосадовці Міністерства молоді та спорту вирішили виділити кругленьку суму бюджетних грошей на будівництво стадіону.

Найцікавіше те, що сам стадіон знаходиться в Чернігові – місті, яке постійно страждає від обстрілів російських військ. І відповідно щойно збудований стадіон буде знаходитися в зоні ризику.

Майбутній стадіон мають збудувати на місці стадіону Гагаріна, який був зруйнований, ще на початку березня 2022 року.

Зруйнований стадіон. Фото: скрін youtube

Сергій Шемець на брифінгу повідомив, що планують збудувати мультифункціональний стадіон і Міністерство молоді та спорту України вже виділило перший транш в розмірі 20 млн. гривень, для розробки кошторисно-проектних робіт.

Популярні новини зараз

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Сергій Шемець. Фото: скрін youtube

За його словами українські та іноземні експерти оцінили й порахували, що площа стадіону дуже велика. Тому, із всього стадіону планують залишити лише одну трибуну, а решту демонтувати. На території стадіону окрім трибун будуть підтрибунні приміщення, окремі зали, розминочні поля.

"На цей рік Міністерство повинно виділити 620 мільйонів на розробку всіх відповідних дій. Це і демонтажні роботи, кошторисно-проектна документація, вийти в експертизу на кінець року, щоб уже в бюджеті 2024 року уже передбачати на роки його відновлення" - прокоментував питання Сергій Шемець. За прогнозами будівництво і супутні роботи будуть тривати з 2024 по 2027 рр.

В той час, коли в країні зовсім інші потреби, будують стадіони, купують барабани, перекладають бруківку та витрачають великі суми з бюджету країни.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай, інформував, російські ракети дісталися і Австралії: про постраждалих не повідомляється

Раніше на порталі Знай повідомлялося, в Одесі з бюджету хочуть "злити" 10 млн на ремонт квіткових теплиць: взимку вже "наводили лад", але виявилося замало

Також, наш портал інформував, замість ліквідації обстрілів – бізнес-центр за 180 млн: у Харкові запропонували обурливий тендер