Вже цього тижня на голосування міг бути винесений законопроєкт №8225.

Його вже ознаменували скандальним через те, що він передбачає примусове вилучення та відчуження земельних ділянок та інших нерухомих об'єктів (протягом військового стану та 10 років після його скасування).

Денис Шмигаль - фото Кабінет Міністрів України

Документ все ж таки зняли з розгляду через шквал критики в соціальних мережах, оскільки там йдеться про можливість "відбирати" майно без суду, просто на підставі рішення КМУ (тобто власник навіть не дізнається про це).

Крім того, об'єкти, які можуть вилучити, надалі планують передавати державним підприємствам, а ті самостійно використовуватимуть їх "для будівництва об'єктів критичної інфраструктури" або передачі іншим приватним особам (для тих же цілей).

Популярні новини зараз

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

При цьому використовуватиметься оцінна вартість під час вилучення, а її проводить Кабінет Міністрів України. А якщо власник буде не згоден із рішенням про відчуження, то суду... при поданні позову буде заборонено зупиняти дію рішення КМУ.

Кабмін, Денис Шмигаль - фото Кабінету Міністрів України

"Власник не дізнається про втрату власності з газет — він бере участь у судовій справі, де може захистити власність або захистити право на справедливе відшкодування вартості своєї власності. А коли вони під це забиратимуть приватні санаторії у Карпатах, то ніхто не зможе навіть слова вставити", - написав нардеп Микола Княжицький.

Нагадаємо, інтернет 4G та відмінний зв'язок у кожному селі: в Уряді планують покращити якість життя українців

Як повідомляв "Знай.ua", змусять з'явитися в ТЦК без повістки, а викликатимуть по телефону: військовозобов'язаним готують сюрприз

Знай.ua писав, у Раді придумали, за що можна штрафувати українців: порушникам доведеться заплатити до 25 тисяч гривень