Овочі класичного борщового набору активно дешевшають через високий рівень пропозиції на ринку. Наприклад, відчутніше доступнішими стали капуста, цибуля та морква. Про це інформує пресслужба найбільшого на заході України ринку "Шувар" у Львові.

Українцям стало набагато простіше дозволити собі овочі, ціни на які ще кілька місяців тому дуже кусалися. Таке активне здешевлення пов'язане з тим, що ринок досить насичений продукцією, і продавці у боротьбі за покупця змушені знижувати ціну.

Овочі. Фото: скрін youtube

Для запобігання дефіциту продукції площі під насадженнями цього року було збільшено практично вдвічі, тож пропозиція овочів на високому рівні. Зазначається, що рекордсменами здешевлення стали капуста, цибуля та морква.

Овочі на ринку. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

За даними моніторингу, цінники на цибулю на ринку "Шувар" становлять 13 гривень за кілограм, білокачанна капуста продається за ціною від 6 до 7 гривень за кілограм, а за кіло моркви доведеться віддати 10 гривень. Водночас картоплю реалізують із цінниками від 6 до 10 гривень за кілограм, а буряки для борщу можна взяти по 8 гривень за кіло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні сповільнилося зростання цін на продукти, крім м'яса та фруктів: на що сподіватися далі.

Також наш портал інформував, ціни злетіли до 120 гривень: українцям показали вартість абрикосів у супермаркетах та назвали причину подорожчання.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні прогнозують зростання цін на продукти через європейські норми: що чекає на споживачів.