Міністерка Оксана Жолнович зазначила, що соціальна допомога в Україні не обмежується економічною підтримкою, вона також включає в себе широкий спектр послуг, спрямованих на допомогу людям у різних життєвих ситуаціях.

Наприклад, однією з найважливіших соціальних послуг є догляд за людьми похилого віку, який здійснюють соціальні працівники. Це гарантує, що люди похилого віку отримують належний догляд та увагу.

Пенсіонери / фото: Pixabay

Жолнович також зазначає, що Україна намагається створити університети третього покоління - місця, де літні люди можуть продовжувати вчитися і розвиватися. Це не лише сприятиме соціалізації літніх людей, але й допоможе їхнім родинам. Пенсіонери будуть під наглядом, коли займатимуться корисною діяльністю, а їхні близькі зможуть спокійно працювати, знаючи, що все в порядку.

Гроші. Кадр з ютуба

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Існує поширена думка, що соціальні виплати стосуються лише невеликої частини населення, але насправді соціальні виплати отримує велика кількість людей. Міністерка підкреслила, що соціальні послуги, такі як допомога українським біженцям за кордоном, також є важливою частиною системи.

"Одинокій людині, яка живе на 20 поверсі, при цьому вона літнього віку і вийти за продуктами не може, їй гроші не допоможуть, є пенсія. Але цій людині потрібно, щоб фізично хтось пішов ліки приніс і заніс, а ще більше їй просто потрібно з кимось поговорити" - зауважила міністерка.

Таким чином, соціальна допомога - це не лише фінансова, а й комплексна підтримка людей, які її потребують, надання їм можливостей для розвитку, догляду та інтеграції в суспільство.

"Зараз ми працюємо над тим, щоб таких послуг стало більше. Наприклад, в цьому році ми вже відкрили 200 Центрів життєстійкості" - додала Оксана Жолнович.

Нагадуємо, українцям платитимуть одразу дві пенсії.

Що буде з виплатою субсидій в опалювальному сезоні- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, все про соцдопомогу та пенсії в Україні.