Вже зовсім скоро одне з найголовніших свят для православних вірян - Великдень. До цього свята прийнято готувати паски.
Саме тому ведуча ТСН Марічка Падалко поділилась з українцями рецептом перевіреної смачної паски.
"Цей рецепт у мене вийшов стільки раз, скільки пробувала. Можете перевірити самі", — сказала Марічка.
"Цей рецепт у мене вийшов стільки раз, скільки пробувала. Можете перевірити самі", — сказала Марічка.
Нам знадобиться:
- 3 яйця
- 200 грамів цукру
- 150 мілілітрів молока
- 200 грамів масла
- дрібка ванілі
- куркума (як барвник, на ваш розсуд)
- 600 грамів борошна
- 300 грамів сухофруктів
- 1 пакет сухих дріжджів
Спосіб приготування:
Для початку заливаємо окропом сухофрукти. Через півгодини зливаємо воду і даємо висохнути.
Всі інші інгредієнти складаємо в миску чи чашу комбайну. В останню чергу додаємо борошно і поверх висипаємо сухі дріжджі й легенько перемішуємо із борошном. Далі замішуємо тісто повністю.
Після цього варто додати сухофрукти і продовжити місити. Коли родзинки почнуть "відходити" - це гарна ознака того, що тісто готово. Накриваємо його плівкою і ставимо в тепле місце на 1 - 1,5 години.
Коли тісто збільшилося в об'ємі, знов його вимішуємо і наповнюємо ним наполовину формочки до випікання. І знову відправляємо тісто у тепле місце на 30 хв.
Після цього випікаємо годину при 170 С. За півгодини температуру можна зменшити до 160 С. Поливаємо пасочку глазур'ю та насолоджуємося неймовірним смаком.
Нагадаємо, що у 2021 році Великодній кошик, з урахуванням домашнього паски і традиційних продуктів до свята, подорожчала на 160 гривень порівняно з минулим роком.
Як повідомляв портал Знай.uа, рецепт смачного сирного паски без використання дріжджів.
Також исав, що як оригінально і красиво пофарбувати яйця, щоб всі ахнули.
Популярні новини зараз
Показати ще