Чиновники кажуть, що хотіли порадувати водіїв і запобігти аварійності. Хто замовив та оплатив робота, як відреагували вінничани на конструкцію, дізнавалися журналісти новин «Спецкор» на каналі 2+2.
Сюжет можна переглянути за посиланням.
Нещодавно у Вінниці на кільцевій розв’язці встановили велетенського металевого трансформера висотою п’ять метрів. Оплатив його меценат, а замовив Департамент комунального господарства. Чиновники запевняють, що у такий спосіб вирішили потішити водіїв та запобігти аварійності.

Деяким водіям припала до душі жовта конструкція, що нагадує відомого робота-трансформера Бамблбі: «Приємно, коли в’їжджаєш у місто і тебе хтось зустрічає, нехай навіть Бамблбі».
Проте, не всі вінничани згідні з таким рішенням. Мережа вибухнула обурливими коментарями, чи доречний робот на в’їзді у місто. Трасформер відразу став мемом. Більшість вважає, що робот відволікає увагу водіїв, а це спричинить збільшення аварійності на ділянці.

Відповідальний за монтаж — Департамент комунального господарства. Чиновники зізнаються, що ідею виношували два роки, а саму п’ятиметрову конструкцію зварили за три місяці.

«Це привернення уваги водіїв і просто гарно», — запевняє заступник директора Департаменту комунального господарства Юрій Семенюк.
Коштував трасформер 200 тисяч гривень. Ім’я підприємця, який погодився виготовити робота, у Департаменті не називають.

Автоінструктори стверджують, що конструкція суперечить стандартам кільцевих розв’язок і відволікає увагу водіїв. У патрульній поліції запевняють, що з ними появу робота не погоджували. Порушень у цьому не бачать, але якщо люди бігтимуть туди фотографуватися, правоохоронці їх будуть штрафувати.

Раніше повідомляли, українців атакують нахабні злодії, обікрали - ще й насміхаються: "З Днем народження!".

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, клієнтку "Нової Пошти" насильно утримували у відділенні і погрожували охороною: "Платіть ще раз".

Знай.uа писав, клієнтам Нової Пошти відмовляють у відправці і не можуть знайти посилки: "Правила грубіянити і не вибачатися?".